Als coach ben ik gericht om mensen, jou, positief te veranderen. Als coach begeleid ik jou in de richting die jij kiest op te gaan, het zijn jouw doelen die verwezenlijkt moeten worden. Of het zijn jouw doelen die jij kiest. Ik help jou daarmee door jou te ondersteunen of door uitdagende vragen stellen.

Advies is als ik jou een richting of een oplossing aanbied gebaseerd op mijn ervaring en kennis. Ik weet iets en dat draag ik op jou over met de bedoeling dat jij dat advies opvolgt.

coaching en advies

Het resultaat kan uiteindelijk hetzelfde zijn. Als ik jou naar een doel coach dan heb jij de weg daarnaar toe zelf ontdekt. Dat betekent dat het voor jou ‘eigen’ is. Als het gaat om gedragsverandering is de kans dat jij terugvalt in oud gedrag minder. Als ik jou adviseer om iets te doen dan is het nog niet ‘eigen’. Ik kan jou wel uitleggen waarom dit een goed idee is, maar het is mijn idee en niet het jouwe.

Toch heb ik ervoor gekozen om te coachen en adviseren. Zeker waar het gaat bij scheidingen. Soms is er sprake van tijdsdruk en zal ik omwille van de druk ervoor kiezen om jou iets te adviseren. Gaandeweg het traject zal ik jou dan coachen om jou dit ‘eigen’ te maken.

In lastige scheidingen is het bijvoorbeeld raadzaam om zakelijk te communiceren en niet direct. Laat moeilijke e-mails maar een dagje liggen, je hoeft ook niet direct op dat whatsappje te reageren. Ik zal jou zeker adviseren om dit te doen. Dat doe ik vanuit mijn ervaring en mijn kennis. Maar ik weet ook dat dat heel moeilijk kan zijn. Je bent de hele tijd bezig met die e-mail. Je bent er zo door geraakt dat je hele lijf erom schreeuwt om nu te reageren, vanuit jouw emotie. Dan is het mijn taak als coach om jou te begeleiden en te ondersteunen, zodat jij uiteindelijk de communicatie met jouw ex enigszins op orde hebt.