We hebben tegenwoordig allemaal wel last van spanning en stress. Dat lijkt helemaal normaal gevonden te worden. En een beetje spanning kan ook geen kwaad, sterker het kan ook goed zijn. Je let beter op en reageert sneller. Je ademhaling en hartslag gaan sneller, je bloeddruk gaat omhoog.

Het is normaal om voor een spannende gebeurtenis, een presentatie, een examen of je vakantie gespannen te zijn. Als de spanning na afloop is verdwenen kom je weer tot rust en herstel je weer.

stress

Soms ervaar je een constante spanning. Er wordt teveel van je gevraagd of misschien wil je zelf te veel.
Dan kan je het gevoel hebben dat je continu gestresst bent. Je bent snel moe en geïrriteerd. Leuke dingen doen kost teveel moeite en anders geniet je er niet echt meer van. Het in slaap komen ‘s-avonds lukt ook niet echt meer.
Stress is dan ongezond geworden en ook een probleem

Wat kan ik voor jou betekenen?

Samen kunnen wij onderzoeken waar jouw stress vandaan komt.
En als je weet waar de oorzaak van jouw stress zit, kunnen we onderzoeken hoe jij dit het beste kan oplossen.

Wat doe ik niet?

Als je je herkent in de stresssymptonen kan het geen kwaad om contact op te nemen met je huisarts. Zeker als je het idee hebt dat een burn-out hebt.
Sommige mensen zijn naast de coachgesprekken ook gebaat bij mindfullness-trainingen, yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen. Als dat iets voor jou is kan je dat altijd doen.