Scheiden brengt doorgaans veel emoties met zich mee. En dan maakt het niet uit of jullie getrouwd waren, samenwoonden of een LAT-relatie hadden.

scheidingscoach

Misschien was jij het die de relatie beëindigde, misschien was het de ander die de keuze voor jou maakte of kwamen jullie samen tot de conclusie dat het niet meer ging? Dat kan uitmaken in de emoties die je voelt. Maar zelfs als je rationeel weet dat het het beste is om te stoppen, kan dit nog veel emoties losmaken. Hoe het ook zit, het kan een hele klus zijn om een scheiding te verwerken.

Naast het emotionele stuk zit ook het zakelijke stuk. Hoe gaan jullie de echtscheiding juridisch regelen? Hebben jullie een mediator of allebei een eigen advocaat?

Hebben jullie een huis met hypotheek of huren jullie? Kan er iemand in het huis blijven wonen of moeten jullie allebei verhuizen? Hoe gaan jullie dat praktisch en financieel regelen?

Nog ingewikkelder kan het worden als jullie samen kinderen hebben. Gaan jullie als co-ouders uit elkaar of wordt een van jullie weekend-ouder? En hoe regelen jullie dat financieel met de kinderalimentatie?

Wellicht komen jullie er samen helemaal niet uit en loopt het zelfs zo uit de hand dat je ineens beland bent in een vechtscheiding.

Wat kan ik voor jou betekenen?

  • Een luisterend oor bieden.
  • Begeleiden van jouw scheidingsproces.
  • Praktische informatie.
  • Persoonlijke ondersteuning.

Meestal bestaan coachingstrajecten uit 5 gesprekken. Bij scheidingen gaat het meestal met pieken en dalen. Het is dan ook mogelijk om maandelijks bij elkaar te komen. Het kan ook zijn dat wij afspreken dat wij rondom spannende gebeurtenissen zoals een rechtszaak één of twee gesprekken plannen. Tussendoor kunnen wij dan per e-mail contact onderhouden.